HOME > Detail View

Detail View

경기순환에 따른 재정정책의 시간변동효과 측정

경기순환에 따른 재정정책의 시간변동효과 측정

Material type
단행본
Personal Author
이태석
Title Statement
경기순환에 따른 재정정책의 시간변동효과 측정 / 이태석
Publication, Distribution, etc
세종 :   한국개발연구원,   2017  
Physical Medium
74 p. : 도표 ; 24 cm
Series Statement
정책연구시리즈 ;2017-18
ISBN
9791159323423
General Note
부록수록  
Bibliography, Etc. Note
참고문헌: p. 49-52
000 00000cam c2200205 c 4500
001 000045959233
005 20181106135557
007 ta
008 181102s2017 sjkd b 000c kor
020 ▼a 9791159323423 ▼g 93320
035 ▼a (KERIS)BIB000014948456
040 ▼a 222001 ▼d 222001 ▼c 222001 ▼d 211009
041 0 ▼a kor ▼b eng
082 0 4 ▼a 336.519 ▼2 23
085 ▼a 336.53 ▼2 DDCK
090 ▼a 336.53 ▼b 2017z2
100 1 ▼a 이태석 ▼0 AUTH(211009)8649
245 1 0 ▼a 경기순환에 따른 재정정책의 시간변동효과 측정 / ▼d 이태석
246 1 1 ▼a A study on measuring of the time varying fiscal policy effectiveness depending on the business cycle
246 3 1 ▼a Study on measuring of the time varying fiscal policy effectiveness depending on the business cycle
260 ▼a 세종 : ▼b 한국개발연구원, ▼c 2017
300 ▼a 74 p. : ▼b 도표 ; ▼c 24 cm
490 1 0 ▼a 정책연구시리즈 ; ▼v 2017-18
500 ▼a 부록수록
504 ▼a 참고문헌: p. 49-52
830 0 ▼a 정책연구시리즈 (한국개발연구원) ; ▼v 2017-18
900 1 0 ▼a Lee, Tae-suk, ▼e
945 ▼a KLPA

Holdings Information

No. Location Call Number Accession No. Availability Due Date Make a Reservation Service
No. 1 Location Main Library/Monographs(3F)/ Call Number 336.53 2017z2 Accession No. 111798819 Availability Available Due Date Make a Reservation Service B M

Contents information

Table of Contents

발간사 
요 약 

제1장 서론 

제2장 연구방법론 
 제1절 선행연구 
 제2절 본연구의연구방법론 

제3장 경기변동에따른재정정책의효과추정 
 제1절 분석자료의구성과시계열특성 
 제2절 구조적벡터자기회귀모형분석 
 제3절 재정지출효과의상태의존성분석 

제4장 결론및정책적시사점 

참고문헌 
부  록 
ABSTRACT

New Arrivals Books in Related Fields

이해성 (2021)
나성린 (2022)
임봉욱 (2022)
Eichengreen, Barry J (2021)