HOME > Detail View

Detail View

(21세기의 다양한) 교육리더십 (Loan 10 times)

Material type
단행본
Personal Author
신재흡, 1960-
Title Statement
(21세기의 다양한) 교육리더십 = The 21st century of varied education leadership / 신재흡 저
Publication, Distribution, etc
서울 :   동문사,   2015   (2016 2쇄)  
Physical Medium
406 p. ; 26 cm
ISBN
9788982517235
Bibliography, Etc. Note
참고문헌: p. 383-406
000 00000cam c2200205 c 4500
001 000045939053
005 20180411172203
007 ta
008 180410s2015 ulk b 000c kor
020 ▼a 9788982517235 ▼g 93370
040 ▼a 211009 ▼c 211009 ▼d 211009
082 0 4 ▼a 371.2011 ▼2 23
085 ▼a 371.2011 ▼2 DDCK
090 ▼a 371.2011 ▼b 2015
100 1 ▼a 신재흡, ▼d 1960- ▼0 AUTH(211009)30993
245 2 0 ▼a (21세기의 다양한) 교육리더십 = ▼x The 21st century of varied education leadership / ▼d 신재흡 저
246 3 1 ▼a 21st century of varied education leadership
260 ▼a 서울 : ▼b 동문사, ▼c 2015 ▼g (2016 2쇄)
300 ▼a 406 p. ; ▼c 26 cm
504 ▼a 참고문헌: p. 383-406
536 ▼a 이 책은 한성대학교 교내연구비 지원과제임
945 ▼a KLPA

Holdings Information

No. Location Call Number Accession No. Availability Due Date Make a Reservation Service
No. 1 Location Main Library/Monographs(3F)/ Call Number 371.2011 2015 Accession No. 111789485 Availability In loan Due Date 2022-07-02 Make a Reservation Available for Reserve R Service M

Contents information

Author Introduction

신재흡(지은이)

[경력] 한국교원교육학회 감사 및 홍보기금위원장, 대외협력위원장, 중등교육위원장(역임) 한국교육학회 선거관리위원장 한국교육정책연구소 전문위원 현) 한국교원교육학회 부회장 선출위원장 한국교육행정학회 이사, 주삼환 교육리더십상위원회 위원 한국유아교육ㆍ보육복지학회 부회장 한성대학교 교양교직학부 교직과정/교육대학원 교수 [저서] 서양교육변천사 탐구(교육과학사, 2021) 한국교육변천사 탐구(동문사, 2020) 교육학개론(동문사, 2015) 한국 교육행정발달사 탐구(공)(집문당, 2005) 학교경영의 이론과 실제(공)(학이당, 2006) 외 다수

Information Provided By: : Aladin

Table of Contents

머리말 

PART 01 21세기와 리더십 
Chapter 01 _ 21세기와 사회변화 
Chapter 02 _ 리더십의 개요 

PART 02 교육리더십의 다양한 유형 
Chapter 03 _ 변혁적 리더십 
Chapter 04 _ 문화적 리더십 
Chapter 05 _ 도덕적 리더십 
Chapter 06 _ 서번트 리더십 
Chapter 07 _ 감성적 리더십 
Chapter 08 _ 분산적 리더십 
Chapter 09 _ 카리스마 리더십 
Chapter 10 _ 수업 리더십 
Chapter 11 _ 기타 리더십 

PART 03 교육 리더십 
Chapter 12 _ 학교장의 리더십 
Chapter 13 _ 교사 리더십 
Chapter 14 _ 21세기의 교육 리더 

참고문헌

New Arrivals Books in Related Fields

권재원 (2022)
주철안 (2022)