HOME > Detail View

Detail View

商法總則ㆍ商行爲法 제9판 (Loan 8 times)

Material type
단행본
Personal Author
최준선 崔埈璿, 1951-
Title Statement
商法總則ㆍ商行爲法 / 崔埈璿 著
판사항
제9판
Publication, Distribution, etc
서울 :   三英社,   2015  
Physical Medium
482 p. ; 26 cm
Series Statement
法學叢書
ISBN
9788944503597
Bibliography, Etc. Note
참고문헌(p. 20-21)과 색인수록
000 00000nam c2200205 c 4500
001 000045843501
005 20150910170158
007 ta
008 150910s2015 ulk b 001c kor
020 ▼a 9788944503597 ▼g 93360
040 ▼a 211009 ▼c 211009 ▼d 211009
082 0 4 ▼a 346.51907 ▼2 23
085 ▼a 346.5307 ▼2 DDCK
090 ▼a 346.5307 ▼b 2015z12
100 1 ▼a 최준선 ▼g 崔埈璿, ▼d 1951- ▼0 AUTH(211009)31652
245 1 0 ▼a 商法總則ㆍ商行爲法 / ▼d 崔埈璿 著
246 1 1 ▼a Commercial law
246 3 0 ▼a 상행위법
250 ▼a 제9판
260 ▼a 서울 : ▼b 三英社, ▼c 2015
300 ▼a 482 p. ; ▼c 26 cm
490 1 0 ▼a 法學叢書
504 ▼a 참고문헌(p. 20-21)과 색인수록
830 0 ▼a 法學叢書 (三英社)
900 1 0 ▼a Choi, June-sun, ▼e
945 ▼a KLPA

Holdings Information

No. Location Call Number Accession No. Availability Due Date Make a Reservation Service
No. 1 Location Main Library/Law Library(Books/B1)/ Call Number 346.5307 2015z12 Accession No. 111741587 Availability Available Due Date Make a Reservation Service B M

Contents information

Author Introduction

최준선(지은이)

<회사법>

Information Provided By: : Aladin

Table of Contents

제1편 商法總則
  제1장 緖論
    제1절 商法의 槪念 = 25
    제2절 商法의 地位 = 34
    제3절 商法의 特性 = 42
    제4절 商法의 歷史 = 53
    제5절 商法의 法源 = 61
  제2장 商法의 基本槪念
    제1절 商人과 商行爲 = 91
    제2절 商人資格 = 121
  제3장 營業의 設備
    제1절 總說 = 131
    제2절 營業의 人的 設備 : 商業使用人 = 133
    제3절 營業의 物的 設備 = 161
  제4장 營業의 公示 및 讓渡
    제1절 商業登記(營業의 公示) = 199
    제2절 營業讓渡 = 217
    제3절 營業의 賃貸借ㆍ經營委任 = 237
제2편 商行爲法
  제1장 商行爲法 總論
    제1절 緖論 = 245
    제2절 民法 去來規定의 修正 = 247
    제3절 有價證券에 관한 規則 = 289
    제4절 相互計算 = 291
    제5절 匿名組合 = 298
    제6절 合資組合 = 309
  제2장 商行爲法 各論
    제1절 代理商 = 317
    제2절 仲介業 = 327
    제3절 委託賣買業 = 336
    제4절 運送周旋業 = 350
    제5절 運送業 = 365
    제6절 公衆接客業 = 409
    제7절 倉庫業 = 415
  제3장 새로운 商行爲
    제1절 總說 = 427
    제2절 금융리스업 = 427
    제3절 가맹업 = 442
    제4절 채권매입업 = 451
판례색인 = 457
조문색인 = 464
사항색인 = 477

New Arrivals Books in Related Fields

김성수 (2020)
박임출 (2020)
양창수 교수 고희기념논문집 간행위원회 (2021)
American Bar Association. Section of Antitrust Law (2020)
박세민 (2021)
송덕수 (2020)
中共深圳市委. 全面依法治市委員會办公室 (2021)
Stamatoudi, Irini A. (2021)