HOME > Detail View

Detail View

중장기(2011~2020) 은퇴자산 추정 및 시사점

중장기(2011~2020) 은퇴자산 추정 및 시사점 (Loan 1 times)

Material type
단행본
Personal Author
오진호, 저 이명창, 저 권기둥, 저 김종욱, 저
Title Statement
중장기(2011~2020) 은퇴자산 추정 및 시사점 / 오진호 [외]
Publication, Distribution, etc
서울 :   미래에셋퇴직연금연구소,   2012  
Physical Medium
viii, 42 p. : 도표 ; 26 cm
Series Statement
Special report ;No. 9
General Note
공저자: 이명창, 권기둥, 김종욱  
Bibliography, Etc. Note
참고문헌(p. 34-35)과 부록수록
000 00880namcc2200289 c 4500
001 000045702108
005 20120424135202
007 ta
008 120419s2012 ulkd b 000c kor
040 ▼a 211009 ▼c 211009 ▼d 211009
082 0 4 ▼a 331.252 ▼2 22
085 ▼a 331.252 ▼2 DDCK
090 ▼a 331.252 ▼b 2010z1 ▼c 9
245 0 0 ▼a 중장기(2011~2020) 은퇴자산 추정 및 시사점 / ▼d 오진호 [외]
246 3 0 ▼a 중장기 은퇴자산 추정 및 시사점
260 ▼a 서울 : ▼b 미래에셋퇴직연금연구소, ▼c 2012
300 ▼a viii, 42 p. : ▼b 도표 ; ▼c 26 cm
490 1 0 ▼a Special report ; ▼v No. 9
500 ▼a 공저자: 이명창, 권기둥, 김종욱
504 ▼a 참고문헌(p. 34-35)과 부록수록
700 1 ▼a 오진호, ▼e
700 1 ▼a 이명창, ▼e▼0 AUTH(211009)118371
700 1 ▼a 권기둥, ▼e▼0 AUTH(211009)82326
700 1 ▼a 김종욱, ▼e
830 0 ▼a Special report (미래에셋퇴직연금연구소) ; ▼v No. 9
945 ▼a KLPA

Holdings Information

No. Location Call Number Accession No. Availability Due Date Make a Reservation Service
No. 1 Location Main Library/Monographs(3F)/ Call Number 331.252 2010z1 9 Accession No. 111662972 Availability Available Due Date Make a Reservation Service B M

Contents information

Table of Contents

Ⅰ. 서론 = 1 
Ⅱ. 은퇴자산의 개념 및 현황 = 4 
1. 은퇴자산의 개념 = 4 
2. 은퇴자산의 현황 = 6 
Ⅲ. 중장기 은퇴자산 추정 결과 = 9 
1. 추정 프로세스 = 9 
2. 은퇴자산별 추정 결과 = 13 
1) 국민연금 = 13 
2) 퇴직연금 = 16 
3) 개인연금 = 20 
4) 주택연금 = 23 
5) 은퇴준비용 금융자산 = 25 
Ⅳ. 중장기 은퇴자산의 지형분석 및 시사점 = 27 
1. 은퇴자산 지형분석 = 27 
2. 시사점 = 31 
부록 = 36

New Arrivals Books in Related Fields

김은비 (2022)
장선구 (2021)