HOME > Detail View

Detail View

나노기술 정책 및 연구 동향

나노기술 정책 및 연구 동향 (Loan 8 times)

Material type
단행본
Corporate Author
한국과학기술정보연구원
Title Statement
나노기술 정책 및 연구 동향 = Nanotechnology policy and R&D trend / 한국과학기술정보연구원 [편].
Publication, Distribution, etc
서울 :   한국과학기술정보연구원 ,   2004.  
Physical Medium
v, 112 p. : 삽도 ; 26 cm.
ISBN
8958840013
Bibliography, Etc. Note
참고문헌: p. 107-112
000 00674camccc200217 k 4500
001 000045137974
005 20100806073209
007 ta
008 041013s2004 ulka 000a kor
020 ▼a 8958840013 ▼g 93500
035 ▼a KRIC09519503
040 ▼d 242002 ▼d 211046 ▼d 211009
056 ▼a 530.2 ▼2 4
082 0 4 ▼a 620.5 ▼2 22
090 ▼a 620.5 ▼b 2004i
110 ▼a 한국과학기술정보연구원
245 1 0 ▼a 나노기술 정책 및 연구 동향 = ▼x Nanotechnology policy and R&D trend / ▼d 한국과학기술정보연구원 [편].
260 ▼a 서울 : ▼b 한국과학기술정보연구원 , ▼c 2004.
300 ▼a v, 112 p. : ▼b 삽도 ; ▼c 26 cm.
504 ▼a 참고문헌: p. 107-112

Holdings Information

No. Location Call Number Accession No. Availability Due Date Make a Reservation Service
No. 1 Location Science & Engineering Library/Sci-Info(Stacks1)/ Call Number 620.5 2004i Accession No. 121100665 Availability Available Due Date Make a Reservation Service B M

Contents information

Table of Contents


목차
제1장 서론 = 1
 1. 연구의 배경 = 1
 2. 연구의 목적 및 내용 = 2
제2장 나노기술 개요 = 3
 1. 나노기술의 정의 = 3
 2. 나노기술의 특성 및 응용 = 6
 3. 나노기술의 시장 가능성 = 7
제3장 국내 나노기술정책 동향 = 11
 1. 정책 수립 및 추진 경위 = 11
 2. 나노기술종합발전계획 = 12
 3. 추진 체계 및 부처별 예산 현황 = 14
 4. 주요 연구사업 = 18
 5. 주요 단체 및 지원 시설 = 20
제4장 국외 나노기술정책 동향 = 25
 1. 미국 = 25
 2. 일본 = 48
 3. EU = 61
 4. 독일 = 65
 5. 프랑스 = 72
 6. 영국 = 75
 7. 스위스 = 86
 8. 중국 = 92
 9. 대만 = 96
제5장 결론 = 103
참고 문헌 = 107


New Arrivals Books in Related Fields