HOME > Detail View

Detail View

(國道38號線(長湖院∼仰城間))陰城 文村里遺蹟

(國道38號線(長湖院∼仰城間))陰城 文村里遺蹟

Material type
단행본
Corporate Author
중앙문화재연구원
Title Statement
(國道38號線(長湖院∼仰城間))陰城 文村里遺蹟 / [중앙문화재연구원 편].
Publication, Distribution, etc
서울 :   중앙문화재연구원 ,   2001.  
Physical Medium
ⅷ, 125 p. : 삽도 ; 30cm.
Series Statement
發掘調査報告 ; 第1冊
Bibliography, Etc. Note
참고문헌(p.123-125)과 초록수록
000 00629namccc200217 k 4500
001 000000774818
005 20100807105844
007 ta
008 020719s2001 ulka 000a kor
040 ▼a 211009 ▼c 211009
049 1 ▼l 912001745 ▼f 박물관
082 0 4 ▼a 953.43
090 ▼a 953.43 ▼b 2001c
245 2 0 ▼a (國道38號線(長湖院∼仰城間))陰城 文村里遺蹟 / ▼d [중앙문화재연구원 편].
260 ▼a 서울 : ▼b 중앙문화재연구원 , ▼c 2001.
300 ▼a ⅷ, 125 p. : ▼b 삽도 ; ▼c 30cm.
440 0 0 ▼a 發掘調査報告 ; ▼v 第1冊
504 ▼a 참고문헌(p.123-125)과 초록수록
710 ▼a 중앙문화재연구원 ▼0 AUTH(211009)39716
710 ▼a 대전지방국토관리청

No. Location Call Number Accession No. Availability Due Date Make a Reservation Service
No. 1 Location Main Library/Museum/ Call Number 953.43 2001c Accession No. 912001745 Availability Unavailable Due Date Make a Reservation Service M
No. 2 Location Sejong Academic Information Center/Humanities 2/ Call Number 953.43 2001c Accession No. 151237418 Availability Available Due Date Make a Reservation Service C M
No. Location Call Number Accession No. Availability Due Date Make a Reservation Service
No. 1 Location Main Library/Museum/ Call Number 953.43 2001c Accession No. 912001745 Availability Unavailable Due Date Make a Reservation Service M
No. Location Call Number Accession No. Availability Due Date Make a Reservation Service
No. 1 Location Sejong Academic Information Center/Humanities 2/ Call Number 953.43 2001c Accession No. 151237418 Availability Available Due Date Make a Reservation Service C M

Contents information

Table of Contents

Ⅰ. 머리말 = 1 
Ⅱ. 遺蹟의 位置와 環境 = 3 
  1. 自然·地理的 位置와 環境 = 3 
  2. 考古·歷史的 環境 = 5 
Ⅲ. 調査經過 = 12 
Ⅳ. 調査內容 = 15 
  1. 石室墳 = 15 
    1) 1號 石室墳 = 15 
    2) 2號 石槨墓 = 17 
  2. 石槨墓 = 28 
    1) 1號 石室墓 = 28 
    2) 2號 石槨墓 = 33 
    3) 3號 石槨墓 = 36 
    4) 4號 石槨墓 = 39 
    5) 5號 石槨墓 = 41 
    6) 6號 石槨墓 = 45 
  3. 土壙墓 = 52 
    1) 1號 土壙墓 = 52 
    2) 2號 土壙墓 = 53 
    3) 3號 土壙墓 = 55 
    4) 4號 土壙墓 = 57 
    5) 5號 土壙墓 = 58 
    6) 6號 土壙墓 = 60 
    7) 7號 土壙墓 = 61 
    8) 8號 土壙墓 = 63 
    9) 9號 土壙墓 = 64 
    10) 10號 土壙墓 = 66 
    11) 11號 土壙墓 = 68 
    12) 12號 土壙墓 = 70 
    13) 13號 土壙墓 = 73 
    14) 14號 土壙墓 = 74 
    15) 15號 土壙墓 = 76 
    16) 16號 土壙墓 = 78 
    17) 17號 土壙墓 = 81 
    18) 18號 土壙墓 = 83 
    19) 19號 土壙墓 = 85 
    20) 20號 土壙墓 = 87 
    21) 21號 土壙墓 = 88 
    22) 22號 土壙墓 = 91 
    23) 23號 土壙墓 = 93 
  4. 竪穴遺構 = 95 
    1) 1號 竪穴遺構 = 95 
    2) 2號 竪穴遺構 = 96 
    3) 3號 竪穴遺構 = 99 
    4) 4號 竪穴遺構 = 100 
    5) 5號 竪穴遺構 = 102 
    6) 6號 竪穴遺構 = 103 
    7) 7號 竪穴遺構 = 105 
    8) 8號 竪穴遺構 = 107 
  5. 地表收拾遺物 = 109 
  6. 文村里 ''마''地區 = 132 
Ⅴ. 考察 = 113 
  1. 遺構 및 遺物 = 113 
  2. 編年 = 120 
Ⅵ. 맺음말 = 122

New Arrivals Books in Related Fields

동북아역사재단 한국고중세사연구소 (2021)
동북아역사재단 한국고중세사연구소 (2021)
박경숙 (2021)
공주시지편찬위원회 (2021)